Vuurwerktips

 

De jaarwisseling met al zijn vuurwerk kan voor paarden een angstige gebeurtenis zijn. Hoe kunnen we hier het best mee omgaan?
Paarden zijn vluchtdieren. Dit betekent dat ze instinctief op de vlucht slaan voor (dreigend) gevaar. Ook vuurwerk kan voor sommige paarden als een bedreiging overkomen, waardoor ze in paniek raken en er vervelende situaties kunnen ontstaan.

Tien praktische tips op een rijtje voor Oud en Nieuw:

1. Doe deze dagen zoveel mogelijk de dingen, zoals u in het ´normale ´dagelijkse ritme ook zou doen.

2. Blijf als eigenaar rustig tijdens het afsteken van het vuurwerk. Uw rustige uitstraling heeft een positieve invloed op de reactie van het paard op de situatie.

3. Staan er meerdere paarden op stal, probeer dan rustige paarden te zetten tussen de angstige paarden.

4. Zet de radio aan.

5. Doe het licht in de stal aan.

6. Geef het paard extra afleiding in de vorm van hooi. Geef op oudejaarsavond om half 12 nog extra hooi.

7. Controleer met regelmaat of er onrust is op stal.

8. Reageert uw paard extreem angstig op vuurwerk, dan kunt u overwegen om het paard ´uit logeren´ te brengen op een locatie waar minder vuurwerk wordt afgestoken.

9. Denk aan uw eigen veiligheid. Paarden die extreem in paniek zijn, kunnen gevaarlijke dingen doen.

10. Het geven van kalmeringsmiddelen (bijv. Relaquine of Domosedan gel) kan, maar wees daar voorzichtig mee. Denk er aan dat een paard gedurende de werking van de meeste kalmeringsmiddelen niet mag eten en vaak gaat transpireren. Overleg met onze kliniek als u overweegt om een kalmeringsmiddel te gaan gebruiken, zodat wij u kunnen adviseren (06-20215035)


We willen jullie fijne feestdagen en een mooi 2018 toewensen!

 

Liefs, 
Maaike & Nienke


Telefonisch Spreekuur, Facturering & Afspraak annuleren

16 november 2017

Voor ieders gemak is er tussen 08.00 en 09.00 telefonisch spreekuur. U kunt van het telefonisch spreekuur gebruik maken om een afspraak te maken of voor overleg met een van onze dierenartsen. Voor spoed of andere dringende zaken zijn wij nog steeds 24/7 bereikbaar.

 Telefoonnummer: 0620215035

 

We hebben vanuit de administratie richtlijnen gekregen om zo veel mogelijk op locatie af te rekenen. Dit kan zowel via pin als contant.
Er is in overleg altijd een mogelijkheid om een factuur later te betalen of een betalingsregeling te treffen.

 

Daarnaast zullen er per 1 december kosten in rekening worden gebracht indien u binnen 24 uur uw afspraak moet afzeggen. Mocht u onverhoops een afspraak moeten afzeggen, gaarne minimaal 24 uur vantevoren. 

 

Mochten er vragen bestaan, bel gerust. 


Spaanderman & Lingehoeve Noord-Holland

9 augustus 2017

Wisten jullie al van onze samenwerking met Spaanderman Diervoeder?
Zowel voor het afleveren van mestmonsters voor mestonderzoek, als voor het ophalen van evt medicatie of supplementen, kunt u na contact met Maaike of Nienke terecht bij Spaanderman Diervoeder.
Daarnaast biedt Spaanderman alles op het gebied van diervoeders. Loop gerust eens binnen!

 

Waar? Zadelmakerstraat 24, Velserbroek
Wanneer? Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 en op zaterdag van 09.00 - 17.00.

 


10 tips bij vuurwerkangst paarden

30 december 2016

Paarden zijn vluchtdieren. Dit betekent dat ze instinctief op de vlucht slaan voor (dreigend) gevaar. Ook vuurwerk kan voor sommige paarden als een bedreiging overkomen, waardoor ze in paniek raken en er vervelende situaties kunnen ontstaan. De Lingehoeve zet voor u tien praktische tips op een rijtje voor Oud en Nieuw.

 
  1. Doe deze dagen zoveel mogelijk de dingen, zoals u in het ´normale ´dagelijkse ritme ook zou doen.
  1. Blijf als eigenaar rustig tijdens het afsteken van het vuurwerk. Uw rustige uitstraling heeft een positieve invloed op de reactie van het paard op de situatie.
  1. Staan er meerdere paarden op stal, probeer dan rustige paarden te zetten tussen de angstige paarden.
  1. Zet de radio aan.
  1. Doe het licht in de stal aan.
  1. Geef het paard extra afleiding in de vorm van hooi. Geef op oudejaarsavond om half 12 nog extra hooi.
  1. Controleer met regelmaat of er onrust is op stal.
  1. Reageert uw paard extreem angstig op vuurwerk, dan kunt u overwegen om het paard ´uit logeren´ te brengen op een locatie waar minder vuurwerk wordt afgestoken.
  1. Denk aan uw eigen veiligheid. Paarden die extreem in paniek zijn, kunnen gevaarlijke dingen doen.
  1. Het geven van kalmeringsmiddelen (bijv. Relaquine of Domosedan gel) kan, maar wees daar voorzichtig mee. Denk er aan dat een paard gedurende de werking van de meeste kalmeringsmiddelen niet mag eten en vaak gaat transpireren. Overleg met onze kliniek als u overweegt om een kalmeringsmiddel te gaan gebruiken, zodat wij u kunnen adviseren.

Maand van het gebit

29 december 2016
Alvast voor in het nieuwe jaar:
De maand februari is de Maand van het gebit!

Gedurende de hele maand krijgt u naast de gratis gebitscontrole 10% korting op een standaard gebitsbehandeling inclusief sedatie* (exclusief voorrijkosten en overige medicatie/ handelingen).

Inloopspreekuur Stal 's Gravenweg

9 november 2016

Vanaf volgende week wekelijks inloopspreekuur op vrijdag van 16.00 tot 17.00 bij Stal 's Gravenweg, paardenpensionstal in Vogelenzang!
Eerste inloopspreekuur vanaf nu dus op vrijdag 18 november.


Prascend

4 november 2016

Wederom vele paarden getest voor PPID de afgelopen twee maanden!

Gezien de vele vragen die we krijgen over de werking van het medicijn Prascend, hieronder kort wat belangrijke informatie:

 

Prascend is een zogeheten dopamine receptor agonist en zorgt voor de afname van bepaalde type peptides (waaronder ACTH) die verantwoordelijk zijn voor de klinische verschijnselen van PPID.

 

1 doosje Prascend bevat 60 tabletten. Elke tablet bevat 1mg pergolide. Dit is de werkzame stof. De juiste dosering kan per paard verschillen en kan naar effect worden vastgesteld. Om de juiste dosering vast te stellen kan tevens het bloedonderzoek herhaald worden.

Bijwerkingen kunnen optreden en kunnen o.a. slecht eten en sloomheid betreffen. In dit geval moet de dosering tijdelijk verlaagd worden.

 

LET OP!

- Bij het halveren van tabletten moet men de tabletten niet pletten om blootstelling voor de mens zo laag mogelijk te houden.

- Het gebruik van Prascend is niet toegestaan in het paard dat nog voor humane consumptie bestemd is. Er moet dus in het paspoort een aantekening gemaakt worden om het paard uit te sluiten voor de slacht.Contact

Tel.

06 20 21 50 35

Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 06 20 21 50 35.

Voor algemene vragen en het maken van een afspraak zijn wij van maandag t/m vrijdag tussen 08:00-09:00 bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.


Hoofdvestiging

 

Veldstraat 3a

4033 AK Lienden

Tel: 0488 48 29 00

www.delingehoeve.nl