Endoscopie

Een endoscoop is een instrument waarbij aan het eind van de slang een camera is bevestigd. De endoscoop wordt via de neus naar binnen gebracht waarbij verschillende orgaansystemen in beeld kunnen worden gebracht. Het ademhalingsapparaat van het paard kan bekeken worden vanaf de neus tot aan de vertakking ter hoogte van de linker en rechter longhelft. Daarbij kunnen onder andere de sinusuitgangen en de uitgangen van de luchtzakken bekeken worden.

 

Met behulp van een mobiele endoscoop kan ook dit onderzoek gewoon bij u op stal plaatsvinden. Het is ook mogelijk om de slokdarm in beeld te brengen met behulp van een endoscoop. Om in de maag te kunnen kijken is een endoscoop met een lengte van 3 meter nodig. Daarom zult u voor dit onderzoek worden doorverwezen naar Lingehoeve Diergeneeskunde te Lienden.

 

Aanvullend op de endoscopie kunnen we een BAL spoeling bij u thuis doen. Bij een BAL spoeling wordt vocht in de longen gebracht om het type cellen in de longblaasjes te bepalen.


Endoscopie Paardenarts Dierenarts Lingehoeve Noord-Holland Haarlem


Contact

Tel.

06 20 21 50 35

Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 06 20 21 50 35.

Voor algemene vragen en het maken van een afspraak zijn wij van maandag t/m vrijdag tussen 08:00-09:00 bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.


Hoofdvestiging

 

Veldstraat 3a

4033 AK Lienden

Tel: 0488 48 29 00

www.delingehoeve.nl