Röntgenologie

Een röntgenapparaat kan met behulp van röntgenstralen foto’s maken. Bij problemen aan het bewegingsapparaat worden vaak röntgenfoto’s gemaakt om afwijkingen aan het skelet zichtbaar te maken. Denk hierbij onder andere aan artrose, fracturen en standsafwijkingen. De röntgenfoto’s dragen bij aan het stellen van de juiste diagnose en het maken van een behandelplan.

 

Bij de keuring van het paard wordt een min of meer standaard set röntgenfoto’s gemaakt, waarbij diverse gewrichten uit verschillende richtingen op de foto worden gezet om een indruk te krijgen van de gezondheid van het bewegingsstelsel van het paard.


Het is mogelijk om door Lingehoeve Noord-Holland röntgenfoto’s op locatie te laten maken. Uw paard hoeft dan niet op transport en kan in zijn/haar normale omgeving verblijven. Door de samenwerking met Lingehoeve Diergeneeskunde kunnen deze beelden worden besproken met een specialist, waardoor u het beste advies krijgt.Contact

Tel.

06 20 21 50 35

Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 06 20 21 50 35.

Voor algemene vragen en het maken van een afspraak zijn wij van maandag t/m vrijdag tussen 08:00-09:00 bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.


Hoofdvestiging

 

Veldstraat 3a

4033 AK Lienden

Tel: 0488 48 29 00

www.delingehoeve.nl